Рівненська письменниця мусила перервати піший похід до Одеси

363
Фото – сторінка Ксенії Циганчук у «Facebook»

Рівненська письменниця Ксенія Циганчук припинила свій похід з Рівного до Одеси. Причини такого рішення – погіршення стану здоров’я її супутниці Наталі Шнурик, а також брак охочих долучитися.

Про це повідомляє «Суспільне».

Жінки вирушили 6 червня і на момент скасування подорожі встигли дійти від Рівного до Вінниці. Звідти письменниця вирушила до пункту призначення – Одеси – автобусом.

Напарниця Ксенії Циганчук із самого початку походу розтерла ноги. У Старокостянтинові через це взагалі довелося звертатися по медичну допомогу. А за кілька днів по тому в супутниці письменниці почалися проблеми з коліном.

«Лікар пояснив – це тому, що вона не могла ступати нормально на розтерту ногу і від цього страждало коліно. Коли ми були в Літині, то вранці, коли ми прокинулися, вона каже: «Слухай, ти до Вінниці сама дійдеш?». Кажу: «Ну, так». А далі вона сказала, що просто вже не зможе», – цитує «Суспільне» Ксенію Циганчук.

Ксенія Циганчук і Наталя Шнурик. Фото – сторінка Ксенії Циганчук у «Facebook»

Письменниця додала, що врешті вирішила не йти самотужки, адже така дорога виглядала просто небезпечною: «Іти самому, я це все собі уявила, і – ні! Це мав би бути відпочинок, а не щось таке екстремальне, коли ти ризикуєш своїм здоров’ям. Тому я вирішила від Вінниці поїхати до Одеси. Вже від учора (21-го червня) я в Одесі. Вже відпочиваю».

За її словами, тепер напарниця Наталя вже почувається краще: вона відновлюється, рани на ногах загоюються.

Не останню роль у рішенні перервати похід зіграла відсутність супутників. «Я дійшла до Вінниці, намагалася там когось знайти. Були люди, які відгукувалися, мовляв, класна ідея і всяке таке. Але знаходили друге-п’яте-десяте, купу причин, чому не йти», – пояснила пані Циганчук.

Попри все, у Ксенії Циганчук залишилися позитивні враження про похід. «Коли ти годинами йдеш, перед тобою поля чи села – ну краще поля, воно гарніше, і на кілометри нікого й нічого – це дуже круто», – поділилася письменниця.

Нагадаємо, у Вінниці відкрили меморіальну дошку хоровому диригенту Газінському. Її у вигляді стилізованого скрипкового ключа встановили на будівлі Спілки художників України, де проводить репетиції Академічний міський камерний хор «Вінниця», якому присвятив своє жаття Віталій Газінський.

попередня статтяУ Копенгагені невідомі спаплюжили пам’ятник Шевченку
наступна статтяРозпочався десятий «Книжковий Арсенал»