МКІП опублікувало проморолик до Дня Конституції України

321
Стоп-кадр – із проморолика МКІП, присвяченого 25-річчю Конституції України

Міністерство культури та інформаційної політики України презентувало та виклало на цифрову платформу «YouTube» проморолик, присвячений 25-річчю з дня ухвалення головного закону держави.

Про це йдеться на офіційній сторінці МКІП у соціальній мережі «Facebook».

«28 червня 2021 року виповнюється 25 років з Дня ухвалення Конституції України. Після Акту про проголошення незалежності України, цей документ став другим наріжним каменем у будівництві української демократії. Як і будь-яка демократична конституція, український основний закон ставить повагу до людської гідності та свободи за найвищу цінність», – зазначається у повідомленні відомства.

У сорокап’ятисекундному відео актори, що виконують ролі звичайних українців різних соціальних статусів і ролей, наголошують, що мають гарантовані Конституцією права.

У своєму ролику МКІП наводить статистику: лише десять відсотків людей в Україні знають свої права, гарантовані Конституцією. «Змінімо це разом!» – закликає промовідео.

Нагадаємо, вчора в Києві розпочалося святкування 30-річчя Національної спілки письменників України. Програма заходів стартувала з відкриття фотовиставки Володимира Коскіна «Життя – це творчість» і продовжилася пресконференцією за участі представників НСПУ та літературного середовища України, на якій діячі обговорили актуальні виклики сьогодення.

попередня статтяУкраїнців Чорногорії запрошують на історичну лекцію
наступна статтяНа «Книжковому Арсеналі» можна надіслати поштівки бранцям Кремля