На Одеському кінофестивалі покажуть кінострічки з Канн

413
Зображення – логотип ОМКФ, з відкритих джерел

Організатори 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю, що проходитиме з 14 по 21 серпня, розпочали оголошення програми позаконкурсної секції «Міжнародні гала-прем’єри». До неї потрапили й фільми 74-го Каннського кінофестивалю.

Про це повідомляють організатори Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ).

Ідеться, зокрема, про фільми «Аннетт» Леоса Каракса і «Пам’ять» Апічатпонга Вірасетакула, що змагаються за «Золоту пальмову гілку».

«Стрічка «Аннетт» відкриватиме Каннський кінофестиваль, який розпочнеться 6 липня. Фільм також представлено в основному конкурсі. «Аннетт» – перший фільм Леоса Каракса після «Корпорації “Святі мотори„», який вийшов 2012-го і був визнаний журналом Cahiers du Cinéma найкращою стрічкою року», – йдеться у повідомленні дирекції ОМКФ.

Стрічка «Пам’ять» є першим англомовним фільмом для режисера Апічатпонга Вірасетакула, знятого, до всього, ще й за межами рідного Таїланду. «Фільм також є учасником основного конкурсу 74-го Каннського кінофестивалю. Дія стрічки, головну роль у якій виконує Тільда Свінтон, відбувається у Колумбії», – пишуть організатори.

Повну програму позаконкурсної секції «Міжнародні Гала-прем’єри» оголосять згодом.

Нагадаємо, кінофестиваль «Корона Карпат» визначився з переможцями.

попередня статтяТриває передзамовлення книжки Віктора Кравченка
наступна статтяПід Верховною Радою небайдужі захищатимуть українську мову