Ткаченко закликає до «лагідної українізації»

282
Олександр Ткаченко. Фото – з відкритих джерел

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що його відомство бере курс «на лагідну українізацію», а також відзначив брак коштів на поступ української.

Про це пан Олександр повідомив у мережевій балачці «Telegram».

«Наше першочергове завдання – щоб українська мова була загальновживана у всіх сферах життєдіяльності. Щоб по ТБ, у газетах, на вулицях і вдома звучала державна мова», – написав міністр культури.

За його словами, українською мають говорити «всі, але із задоволенням» і без примусу. «Саме лагідна українізація має привести до бажаних результатів. Через любов до мови та усвідомлення її унікальності та ролі», – пояснив пан Ткаченко.

Утім, зізнався міністр, просувати українську мову в маси без відповідного фінансування – складно: «Це не тільки про впровадження моди на спілкування. Йдеться про конкретну фінансову підтримку, щоб українська дійсно була домінуючою. Фінансування дозволить перезапустити систему, яка орієнтована на український ринок. І збільшить в рази кількість україномовного продукту: фільмів, книг, гідів у музеях».

Як писала «Література Україна онлайн» раніше, МКІП напрацьовує Стратегію розвитку креативних індустрій.

попередня статтяМузику Шопена гратимуть у старовиннім замку
наступна статтяУ Мінреінтеграції пояснили, чого кримськотатарська мова матиме латинську абетку