«Суспільне» пропонуватиме «Kalush Orchestra» представляти Україну на Євробаченні

229

На позачерговому засіданні Організаційного комітету Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 було вирішили звернутися до гурту «Kalush Orchestra» з пропозицією представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 у Турині.

Про це повідомляє «Суспільне». Як відомо, гурт «Kalush Orchestra» посів друге місце у фіналі та отримав 14 балів загалом, із них максимальні 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів.

Як повідомляли, переможниця нацвідбору Аліна Паш після скандалу з фальшивою довідкою про поїздку до Криму заявила, що знімає свою кандидатуру. Однак, як виявилось, її дискваліфікували раніше власне через цю довідку.

12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який цьогоріч відбудеться у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування, перемогла співачка Alina Pash с піснею «Тіні забутих предків», а гурт «Kalush Orchestra» посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення переможця учасники «Kalush» заявили про фальсифікації та про намір оскаржувати результати конкурсу у суді.

У 2019 році виконавицю внесли до бази «Миротворець» за свідоме незаконне перетинання українського кордону з метою відвідання окупованого Криму.

Підготував Олександр Чамара

Leopolis.news

попередня статтяВизначено переможців Всеукраїнської літературної премії імені Леоніда Тендюка «Експедиція»
наступна статтяTwitter позначатиме ботів, щоби користувачі могли відрізнити їх від акаунтів реальних людей