Помер легендарний режисер Алан Паркер

448

Британський режисер помер на 77-му році життя після тривалої хвороби. Він кілька разів отримував премію BAFTA і був лауреатом Гран-прі Каннського фестивалю. Про це повідомляє BBC.

Паркер народився 14 лютого 1944 року в Лондоні. Він почав свою кар’єру в рекламі як копірайтера, потім зайнявся зйомкою рекламних роликів на телебаченні.

У 1974 році Паркер зняв епізод для серіалу «П’єса дня» на BBC під назвою «Евакуйовані», за що був удостоєний премії BAFTA.

Перший повнометражний фільм Паркера — «Багсі Мелоун» 1976 р., мюзикл-пародія на тему гангстерського Чикаго 1930-х років. Наступною картиною режисера став «Опівнічний експрес» (1978), який отримав дві премії «Оскар» за кращий адаптований сценарій і кращу музику і премію BAFTA за кращу режисуру.

У числі найбільш відомих робіт режисера — фільми «Стіна», «Слава», «Група« Коммітментс »,« Серце ангела »і« Птаха », який отримав Гран-прі Каннського фестивалю в 1985 році.

Останнім фільмом режисера стала картина 2003 року «Життя Девіда Гейла» з Кевіном Спейсі і Кейт Уінслет в головних ролях.

Паркер був головою Британської режисерської гільдії і засновником британського Комітету у справах кіно. У 1984 році Британська академія удостоїла його премії Майкла Белкона за видатний внесок в британське кіно.

Leave a Reply