Культурна спадщина є фундаментом і основою для всіх інших сфер життя — МКІП

479

Культурна спадщина є дуже важливою для держави – це фундамент і основа для всіх інших сфер життя суспільства.

Як передає Укрінформ, про це сказала заступниця міністра культури та інформаційної політики України Світлана Фоменко під час дискусії щодо програми «Велика реставрація», повідомляє пресслужба МКІП.

«Спадщина – це не щось зайве, що руйнується, і на цьому місці треба щось будувати. Існує системна проблема недофінансування об’єктів культурної спадщини та сприйняття їх як додаткового вантажу для власника. На наше переконання, спадщина є дуже важливою для держави — це фундамент і основа для всіх інших сфер життя суспільства», — наголосила Фоменко.

Вона зазначила, що програма «Велика реставрація» дає шанс вирішити проблему системного недофінансування культурної спадщини, змінити відношення до цих об’єктів.

Як повідомляв Укрінформ, Мінкультури завершило 2 квітня перший прийом заявок на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в межах програми «Велике будівництво». Відбір проведе експертна група за допомогою оцінювання та складення рейтингу проєктів упродовж 30 календарних днів від дати отримання документів у повному обсязі від організаційної групи.

Міністерство культури та інформаційної політики з березня почало приймати заявки на участь у відборі проєктів за програмою «Велика реставрація».

У межах програми упродовж трьох років планується відреставрувати та добудувати близько 150 культурних пам’яток в усіх регіонах України.

Leave a Reply