Центр Помпіду планує виставку українського мистецтва в Парижі

433
Центр Жоржа Помпіду. Фото – з відкритих джерел

Центр Жоржа Помпіду анонсував виставку українського мистецтва у Франції, проте дати її проведення поки що невідомі.

Про це повідомляє видання «LB.ua».

Під час відкриття форуму «M17 International Art Collectors’ Forum» у Києві куратор Центру Жоржа Помпіду Ніколя Луччі-Гутников сказав, що установа готує виставку сучасного українського мистецтва.

Експозицію складатимуть з твори українських митців, подаровані Центру Помпіду Українським Клубом Колекціонерів Сучасного Мистецтва. Йдеться про 164 твори, дібраних із більшого числа запропонованих. Це – зокрема, фотороботи митців Харківської школи фотографії: Віктора Кочетова, Олега Мальованого, Євгена Павлова, Романа Пятковки та інших.

Опріч цього, куратори майбутньої виставки обрали твори Жанни Кадирової, групи РЕП, Олександра Ройтбурда, Іллі Чичкана, Федора Тетянича, Стаса Волязловського, Володимира Наумця, Леоніда Войцехова, Сергія Онуфрієва, Олега Соколова.

Наразі конкретні дати проведення заходу невідомі, проте пан Луччі-Гутников підкреслив, що його планують на прийдешній рік.

Куратор Центру Помпіду також додав, що зробить усе можливе, щоби виставку провели до закриття Центру Помпіду на трирічну реставрацію, заплановане на кінець 2023-го року.

Нагадаємо, у Франції вийшли друком рукописи Марселя Пруса, що раніше ніде не публікувалися. Видання називається «Сімдесят п’ять сторінок» і проливає деяке світло на magnum opus письменника – «У пошуках утраченого часу».

Leave a Reply