З’явиться нагорода «Національна легенда України»

438
Президент України Володимир Зеленський. Фото – ілюстративне, з відкритих джерел

Указом від 14 липня Володимир Зеленський заснував державну нагороду «Національна легенда України».

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Офісу президента, оприлюдненому в офіційному інтернет-представництві Президента України.

Згідно з Указом № № 294/2021 «Про встановлення відзнаки Президента України «Національна легенда України»», цією нагородою преміюватимуть «за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові».

Також на відзнаку претендуватимуть ті, хто здійснив вагомий унесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я та провадить активну благодійну і громадську діяльність.

Відповідно до повідомлення пресслужби ОП, Кабінет Міністрів України підготує та проведе всеукраїнський конкурс проєктів малюнка відзнаки, за результатами якого й визначатимуть остаточну подобу нагороди.

Указ удієвлюється з дня опублікування.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Володимир Зеленський відзначив нагородами діячів культури та мистецтва. Президент зауважив, що зі здобуттям незалежності Україна отримала невичерпні можливості для відродження українських культурних традицій.

Leave a Reply