На Вінниччині почався фестиваль народного хорового співу імені Іжевського

443
Фото – «Укрінформ»

16 липня у місті Іллінцях на Вінничині 16 липня відбулася церемонія відкриття п’ятого Міжнародного фестивалю-конкурсу народного хорового співу імені Віталія Іжевського «Над Собом пісня дзвінко лине».

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на організатора фестивалю, директора КЗ «Центр культури, мистецтва та естетичного виховання Іллінецької міської ради» Миколу Романова.

«На фестиваль прибуло 20 хорових колективів з 15 областей України, які беруть в ньому участь офлайн, а ще сорок виступатимуть та позмагаються за першість у конкурсі заочно, в онлайн-режимі. Загалом маємо далеко за півтисячі учасників»,  – розповів пан Романов.

Загалом у заходах фестивалю беруть участь шістдесят колективів з України та чотирьох інших держав.

За словами організатора, хори змагатимуться в майстерності з народного та академічного співу. Вони представлять по три номери, один із яких – акапельно. Визначатиме переможців фахове міжнародне журі.

Сьогодні хорові колективи пройшли урочистою ходою центром Іллінців до міського палацу мистецтв, де відбуватиметься конкурс виконавської майстерності. Наступного дня хористи дадуть концерт переможців на центральній площі міста.

У дні проведення фестивалю працюватимуть містечко майстрів декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва, а також фестивальний ярмарок вуличної їжі «Іллінці Food-fest».

Нагадаємо, у Вінниці відкрили меморіальну дошку видатному хоровому диригенту Віталію Газінському.

Leave a Reply