Конкурс аматорських фільмів про подорожі оголосив переможців

427
Фото надіслане організаторами конкурсу редакції «Вечірнього Києва»

Понад п’ять десятків відеоробіт про далекі подорожі брали участь у конкурсі короткометражних аматорських фільмів про подорожі «Жага мандрів», що добіг кінця 21 липня у Києві.

Про це пише Оксана Мартинкова у «Вечірньому Києві».

Основна мета конкурсу «Жага мандрів» – спільними зусиллями мандрівників устигнути зафільмувати незвідані, безлюдні та важкодоступні куточки планети, які під упливом людини стрімко втрачають свою первозданність.

Попри суттєві туристичні обмеження українці мали змогу показати власні історії подорожей та поділитися досвідом один з одним. Організувала конкурс спільнота мандрівників «Voyagemakers» на чолі із Вадимом Івлєвим, професійним мандрівником, учасником міжнародних науково-дослідницьких експедицій на безлюдні важкодоступні острови, радіо любителем та автором книги «Мандри киянина Океанією».

Перше місце посіла тревел-блоґерка з Монастирського Тетяна Кузьменко з роботою «Мачу-Пікчу очима українки», де показала щирі враження про столицю інків. Друге місце авторитетне журі присудило Сергію Кібукевичу з Рівненської області за фільм «Specially for You». Сергій займається громадською діяльністю в Харкові і організовує благодійні студентські сплави на байдарках всією Україною, про що і зняв фільм. Третє місце журі віддало фотографу та радіолюбителю Нодіру Турсун-Заде за роботу «2017 Pamir Expedition» про сходження на Гору Памір.

«У аматорських фільмах нам подобається прямота та справжні емоції. Це мистецтво, творча художня діяльність любителів. Надзвичайно захопливо було переглядати фільми учасників. Вони — прямий доказ того, що українці люблять природу та вміють показати її красу та природні багатства. Цим конкурсом ми хочемо продемонструвати, що нам не байдуже, який світ залишимо нащадкам», — ділиться Вадим Івлєв, очільник спільноти мандрівників «Voyagemakers».

Афіша – «Вечірній Київ»

Тим часом на фестивалі у Стамбулі стрічка режисера Костянтина Коновалова посіла перше місце.

Leave a Reply