Володар Греммі заспіває на підтримку створення музею Івана Марчука

285
Іван Марчук. Фото – ілюстративне, «Рубрика»

Італійський співак-тенор і володар премії «Греммі» Андреа Бочеллі має намір заспівати на підтримку створення музею Івана Марчука під час акції «Голос моєї душі» на концерті до 30-річчя незалежності України.

Про це пише Ольга Ліцкевич, журналістка видання «Суспільне», посилаючись на пресслужбу організаторів концерту.

Акція відбудеться 24 серпня у Києві на Площі Конституції (біля Маріїнського палацу).

«Завдяки живопису в концерт класичної музики додасться кольоровий вимір сприйняття реальності. В умовах денного світла, при якому відбуватиметься концерт, на екранах оживуть відео з анімованими картинами Івана Марчука. Голос душі одного митця наповниться творчістю іншого», – цитує Ольга Ліцкевич авторів проєкту.

Передбачається, що Андреа Бочеллі співатиме з чотирма видатними українськими співачками – солістками Національної Опери Людмилою Монастирською і Тамарою Калінкіною, Народною артисткою Тіною Кароль та переможницею Євробачення, Народною артисткою Джамалою.

Виступ супроводжуватиме Національний симфонічний оркестр під керівництвом Володимира Сіренка та за участі Національного українського народного хору України імені Григорія Верьовки. Оркестром диригуватиме всесвітньовідомий Маестро Марчелло Рота.

Нагадаємо, концерт до Дня Незалежності збере 35 виконавців і гуртів.

Leave a Reply