Триває конкурс на здобуття літературної премії імені Данила Кононенка

489
Фото – ілюстративне, «Вікіпедія»

З 1 серпня 2021 року оголошено конкурс на здобуття літературної премії імені Данила Кононенка, встановленої Кам’янською міською радою спільно з Черкаською обласною організацією НСПУ з метою увічнення й популяризації творчості поета-лірика, перекладача, журналіста, публіциста, уродженця Кам’янщини Данила Андрійовича Кононенка.

Про це кореспондентові «Літературної України онлайн» розповіли представники конкурсної комісії премії.

Одна з провідних цілей премії – заохочення професійних і непрофесійних літераторів до творення високомистецької ліричної поезії, яка утверджує ідеали гуманізму, духовної краси, любові до рідної землі, природи, родини.

На здобуття премії подаються оригінальні українськомовні твори авторів, опубліковані окремими книгами або прирівняні до них публікаціями в літературних журналах протягом останніх трьох років до оформленої пропозиції на здобуття премії. Подання здійснюється до 20 листопада, після чого до 10 грудня триває громадське обговорення творів і визначення лавреата. Вручення премії відбувається в Кам’янці напередодні дня народження Данила Кононенка (орієнтовно – третя п’ятниця грудня).

Право на висування творів мають колективи творчих спілок і товариств, мистецьких, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ і закладів (при цьому додається відповідний протокол). Посмертно премія не присуджується.

До подання на здобуття премії додаються: довідка про автора твору (біографічні відомості: прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць, рік і місце народження, контактний номер телефону, адреса електронної пошти чи іншого засобу зв’язку; творча характеристика претендента; копії паспортних даних та ідентифікаційного коду; 5 примірників збірки/книги/журналу).

Лавреатові премії вручається диплом і грошова винагорода в сумі ₴10000.

Матеріали претендентів організатори просять надсилати за адресою: 20800, Черкаська обл., м. Кам’янка, вул. Декабристів, 5, Історико-культурний заповідник, Чупак Т. П.

По докладнішу інформацію слід звертатися за телефоном +38 (04732) 6-22-74 або листом на електронну пошту.

А тим часом триває й конкурс на здобуття приватної поетичної премії імені Галини Плюти-Гук.

Leave a Reply