Відеодискусії про українських поетів з’явилися в усемережжі

490
Знімок екрана – канал Соломії Чубай у «YouTube»

На каналі Соломії Чубай у «YouTube» з’явився цикл відеодискусій про вітчизняних поетів-класиків.

Про це інформує «Читомо».

Організатори проєкту – громадська організація «Львівський Культурний Центр». Її створили у 2017 році для розвитку культурного середовища Львова та його культурного потенціалу. Ідейна ініціаторка проєкту – Соломія Чубай.

Відеозаписи дискусій здійснили у межах проєкту «Poety. Діалог поколінь». Ролики присвячені життю і творчості українських поетів-класиків: Павла Тичини, Грицька Чубая, Чайки Дніпрової, Лесі Українки, Івана Франка, Юрія Клена та Миколи Вінграновського.

Учасниками обговорень стали Юрій Андрухович, Ірина Старовойт, Богдан Тихолоз, Григорій Семенчук, Анатолій Дністровий, Юрко Іздрик, Микола Рябчук та інші.

Поки що оприлюднено три відео з циклу.

«»Poety. Діалог Поколінь» – проєкт, що має на меті показати поетів-класиків-ювілярів з нової точки зору, показати їх, як живих особистостей, які так само, як і ми зараз, любили, дружили, спілкувались між собою, переживали певні події та виражали це у своїй творчості. І ми пам’ятаємо про це, пам’ятаємо та надихаємось», – цитує «Читомо» організаторів проєкту.

Крім того, у межах ініціативи відбувається запис музичного альбому на вірші поетів у виконанні симфонічного оркестру та готується концерт, що стане прем’єрою згаданого альбому.

Нагадаємо, мобільний додаток збільшує присутність українських авторів у своїй базі.

Leave a Reply