Щемливими і світлими рядками

97

Під ялинку. Такий подарунок читачам зробила письменниця Київщини Віра Холошвій, підготувавши наприкінці грудня 2022 року вихід у світ автобіографічної книжки «Під щасливою зорею».

Відразу зауважу таке. Нехай когось не вводить у оману оптимістична назва нового видання. Також не поспішайте насамперед згадувати той факт, що наша колега по Національній спілці письменників України входить до Творчого об’єднання гумористів і сатириків Київської організації НСПУ, пише переважно веселі твори і є лауреатом престижної літературної премії імені Остапа Вишні за гумористично-сатиричну творчість.

Автобіографічна повість стала виявом творчого вшанування світлої пам’яті найрідніших людей авторки: батьків, бабусь і дідусів, сестри та всіх рідних їй людей. А тому щемлива розповідь пані Віри про нелегке життя аж шести гілок свого роду від кінця ХVIIІ-го до кінця ХХ-го століть є правдивим зрізом історії всієї нашої держави та важких випробувань, які випали на долю людей кількох поколінь. Утім, авторка щедро пропонує власні спогади, від котрих можуть не тільки мокріти від сліз очі, а й кортить усміхнутися. Особливо це стосується розповіді про дитинство, написаної письменницею дуже щиро, цікаво, колоритно, дотепно, яскраво і сонячно.

«Отож запрошую всіх своїх читачів у країну мого Дитинства, до моїх рідних і близьких серцю людей, до мого села, дому, на мою вулицю, на куток під назвою Пісок. А ще розповім про свій рід, який об’єднав у собі шість родів: Висоцьких, Ковалів, Стрельченків, Барбонів, Галицьких і Коваленків», — пише у коротенькому вступі до книжки Віра Холошвій.

Гарних мандрів щемливими і світлими рядками нової книжки авторки «Під щасливою зорею»!

Павло КУЩ

Leave a Reply