У застосунку «Київ Цифровий» стартувало опитування про розвиток української мови

114

У застосунку «Київ Цифровий» почалось опитування про розвиток української мови. Про це 17 січня повідомили у Telegram-каналі Київської міської державної адміністрації.

«У рамках розробки Міської концепції розвитку української мови та створення україномовного середовища в усіх сферах суспільного життя столиці місто пропонує пройти опитування у застосунку «Київ Цифровий», — ідеться в повідомленні.

Опитування прагне дізнатися громадську думку щодо реального стану використання української мови в Києві, а також визначити основні інструменти, які місто може запропонувати всім охочим опанувати українську мову.

За словами заступниці голови КМДА Ганни Старостенко, наразі у місті впроваджена низка громадських ініціатив — є тренінги та курси з вивчення української мови тощо.

Участь можуть узяти всі користувачі міського застосунку з наявним BankID. Опитування триває до 31 січня.

додаток

Раніше Суспільне повідомляло, що згідно зі звітом платформа для вивчення мов Duolingo українська мова опинилась серед найпопулярніших для вивчення у світі.

«Найбільшою тенденцією 2022 року став глобальний сплеск кількості людей, які вивчають українську мову», — йдеться у повідомленні.

За даними сервісу, після вторгнення Росії до України у лютому понад 1,3 мільйона людей у всьому світі на знак солідарності почали вивчати українську мову.

За даними сервісу, найбільше зростання інтересу до української у 2022 році зафіксоване в Ірландії (2229%), Німеччині (1651%), Польщі (1615%), Нідерландах (1590%) та Чехії (1513%).

Поліна Горлач
suspilne.media

Leave a Reply