Український поет-військовослужбовець Ігор Мітров виступив на Європейському поетичному слем-чемпіонаті

29

Український поет-слемер і військовослужбовець Ігор Мітров взяв участь у десятому Європейському поетичному слем-чемпіонаті (European Poetry Slam Championship) 2023 у Бельгії. Про це повідомив сам Мітров на своїй фейсбук-сторінці. 

Поет-військовий читав вірш «Коли два десятки зброяків» українською мовою з перекладом на екрані різними мовами й англійськими субтитрами на трансляції. Організаторкою виступила виконувачка обов’язків генерального директора Державної агенції промоції культури України Оксана Фещак.

«Для Ігоря Мітрова це був довгий і складний процес — поїхати й виступити в Антверпені, але я дуже рада, що він цей шлях подолав», — зазначила перекладачка й письменниця Галина Крук.

Слем-чемпіонат відбувся 20 січня й тривав 5 годин, у прямому етері було 5 тисяч переглядів. Переглянути запис можна за посиланням. Виступ українця можна побачити на такому таймкоді: 1:32:44.

Усього виступив 31 конкурсант з таких країн:

Переможці:

  • перше місце — Joonas Veelmaa (Естонія);
  • друге місце — Mama Fiera (Іспанія);
  • третє місце — Mithago (Англія).

Зазначимо, хоч Ігор Мітров не переміг у Європейському поетичному слем-чемпіонаті, важливо, щоб такі заходи відбувалися й українські письменники-військові набували видимості за кордоном. Участь українців під час російської повномасштабної війни у таких конкурсах є важливою.

European Poetry Slam Championship — міжнародний поетичний чемпіонат зі слем-поезії. Він є частиною фестивалю Downtown New York.

Як повідомлялося, у боях за звільнення Запорізької області загинув поет, військовий 82-гої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олексій Івакін, який був натхненником і учасником культурного центру «Харківський SLAM».

Чільне фото: скриншот трансляції Європейського поетичного слем-чемпіонату

chytomo.com

Leave a Reply