Конотоп у Дніпрі: генеральний літопис Лівобережної України

14

16 лютого у стінах Гетьманської зали Палацу студентів ДНУ імені Олеся Гончара відбулася презентація книги «Місто Конотоп у матеріалах генерального літопису лівобережної України 1756-1769 років».

Попереду осмислення та систематизація її результатів, масмедійні висліди. А поки що хочеться підкреслити важливість того, як можна досягати позитиву в потрібному і важливому, коли за справу беруться не лише державні й представницькі чинники, а й громадськість. Та ще й із різних регіонів. Так, до Дніпра прибув «конотопський десант» Благодійний фонд «СПАДОК ГЕТЬМАНЩИНИ» у складі Ростислава Мартинюка, Аліни Іващенко та Тетяни Радько. Силами цього громадського об’єднання і побачила світ унікальна історична праця.

Дніпропетровська обласна організація НСПУ, як і належить, долучилася до справи популяризації українського видання. А вже «важка артилерія» – управління культури і спорту Дніпропетровської облради і Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара надали імпрезі ще більшої солідності та змістовності.

Окремо хочеться подякувати таким добродіям, як керівниці пресової служби ДНУ імені Олеся Гончара Аллі Бахметьєвій, ректору цього вишу Сергію Оковитому та очільниці Управління культури і спорту Дніпропетровської облради Лілії Гиренко. Їхня підтримка була не на словах, а на ділі.

Серед розмаїття цікавих думок і висновків особливою привабливістю зачарував присутніх виступ народного гурту «Криниця» і  дитячого колективу – супутнику «Криниченька» з Підгороднього. Самодіяльних артистів слухачі проводжали з імпровізованої сцени  бурхливими оплесками – настільки неперевершено виконали вони автентичні козацькі пісні.

Фідель Сухонос

nspu.com.ua

Leave a Reply