У Києві працює вулична виставка дитячих малюнків

310
Постер виставки «Барви свободи». Зображення – з соціальної мережі «Facebook»

Виставка дитячих малюнків «Барви свободи. Майдан, мальований дітьми», презентована до Дня захисту дітей у парку імені Тараса Шевченка, тепер розквартирувалася у Маріїнському парку. Основа виставки – художні твори дітей із Києва та Полтавщини, а також кілька малюнків, створених для підтримки майданівців іще під час Революції Гідності.

Про це інформує «Український погляд».

Презентація виставки у Маріїнському парку Києва відбулася вчора, 23 червня.

«На всі випробування, часто ризикуючи життям і здоров’ям, майданівців вело відчуття відповідальності за майбутнє. Так і казали – заради дітей, щоб дати їм шанс гідно жити в Україні, яка процвітає. Для того, щоб сучасні діти скористалися цим шансом, важливо передавати їм пам’ять про Майдан і також учити цієї відповідальності», – пояснила Ольга Сало, кураторка проєкту, заступниця генерального директора з розвитку та культурно-просвітницької роботи Національного музею Революції Гідності.

Організаторами мистецького заходу є Національний музей Революції Гідності, Департамент освіти і науки КМДА та Колегіум мистецтв в Опішні імені Василя Кричевського.

Виставка діятиме до 28 липня цього року.

Нагадаємо, в Україні з’явився музей воєнного дитинства. Серед експонатів – історії дітей, які внаслідок тих чи інших обставин опинилися у зоні проведення бойових дій, та їхні особисті речі.

попередня статтяЕкспрезидентка Литви презентувала книжку та подякувала українським захисникам
наступна статтяУ Спілці письменників відкрилася фотовиставка Володимира Коскіна