В Україні пройде фестиваль пам’яті Євгенії Мірошниченко

536
Співачка Євгенія Семенівна Мірошниченко. Фото – з відкритих джерел

10 липня у Києві відбудеться гала-концерт, який розпочне серію музичних подій до 90-річчя оперної співачки Євгенії Мірошниченко.

Про це пише видання «ZN.UA».

Загалом у фестивалі, розпочатім гала-концертом, візьме участь понад три десятки учнів Мірошниченко зі всього світу. Присвячена 90-ій річниці Євгенії Мірошниченко низка подій триватиме впродовж кількох місяців і завершиться гала-концертом 24 жовтня на сцені Національної опери України.

Фестиваль охопить Київ і Харків – малу Батьківщину пані Євгенії.

Під час дійства відбудеться п’ять концертів за участі видатних учнів Мірошниченко – українських та закордонних виконавців, які активно представляють українську музичну культуру на сценах Відня, Бонна, Цюріха, Нью-Йорка тощо: У. Алексюк, О. Безсмертна, Л. Белкіна-Лезер, О. Верба, А. Польова та інші; народних та заслужених артистів України – солістів національних театрів: О.Нагорна, Н.Шелепницька, Т. Ганіна, К. Стращенко, О. Арбузова, Г. Грегорчак, С. Пащук, С.Ковнір, Д. Іванченко та інші; а також відомих співаків – колег Мірошниченко, педагогів та учнів катедр оперного та камерного співу Національної музичної академії імені П. І. Чайковського.

Євгенія Мірошніченко – співачка, надарована унікальними професійними та природними даними. За час викладання виховала понад 90 співаків, які сьогодні виступають на провідних світових сценах.

Нагадаємо, в Україні з’явилася нова літературна премія імені Василя Кожелянка – українського письменника, журналіста, політичного аналітика, що жив і працював на Чернівеччині. У конкурсі на її здобуття можуть брати участь автори з України, а також представники українськомовної спільноти з інших держав.

попередня статтяУ Дніпрі знімають фільм про Олеся Гончара
наступна статтяДні української культури зорганізувала діаспора в Румунії