З’явився другий том спогадів Юрія Шевельова

503
Юрій Шевельов. Фото – з відкритих джерел

У харківському «Видавництві Олександра Савчука» вийшла друком другий том мемуарів мовознавця Юрія Шевельова «Я – мене – мені… (і довкруги)». Частина матеріалів із видання раніше не публікувалася.

Про це повідомляє «Укрінформ».

За словами Олександра Савчука, директора видавництва і співзасновника «Літературної резиденції «Слово»», праця над книгою почалася ще 2018-го року. Нинішній тираж другого тому – тисяча примірників, причім в інтернеті матеріалів із нього немає.

«Це європейський період у житті Шевельова, від виїзду з Криниці, (лемківська територія сучасної Польщі, де тоді можна було чути українську). А далі будуть спогади про Німеччину, Швецію. Також ми додали розповідь про зустріч із Романом Якобсоном (один із видатних мовознавців XX ст. – ред.) – це уривок із третього тому, який Шевельов так і не написав, про американський період, але він дуже добре в’яжеться з другим томом. Ідеться про запрошення Шевельову переїхати зі Швеції до Сполучених Штатів», – зазначив пан Савчук в інтерв’ю кореспондентові «Укрінформу».

Книга тішитиме читача ілюстраціями, що також публікуються вперше, а також знайденими у Німеччині архівними матеріалами.

Представити книгу загалові видавництво планує серед інших своїх новинок на «Книжковому Арсеналі».

Перший том спогадів Юрія Шевельова побачив світ 2017-го року.

Візуалізація першого тому спогадів Юрія Шевельова. Фото – видавець Олександр Савчук

Нагадаємо, у харківській квартирі мовознавця Шевельова відкрилася літературна резиденція, першим резидентом якої зробився письменник і публіцист Юрій Андрухович.

Також звертаємо увагу, що цьогорічний «Книжковий Арсенал» через актуальну епідеміологічну ситуацію в Україні відбуватиметься у гібридному форматі, а трансляції значної частини заходів, що пройдуть у його межах, буде доступна до безкоштовного перегляду завдяки онлайновому майданчику партнерів фестивалю.

Leave a Reply