Вийшла книжка про наймолодшого сина Івана Франка

422
Фото – пресслужба Львівської ОДА

28 червня у Львівському літературно-меморіальному музеї Івана Франка відбулася презентація монографії франкознавиці, кандидатки філологічних наук Наталі Тихолоз «Петро Франко: Формула долі. (Життєпис на тлі доби)», що входить до серії унікальних видань «Бібліотека Дому Франка».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Захід відбувався на честь сто тридцять першої річниці з дня народження Петра Франка.

У монографії Наталі Тихолоз ідеться «про шлях Петра Франка до себе, до людей та до світу, про його життєву філософію, повну таємниць долю і творчі здобутки», – зазначає пресслужба.

Наукова біографія Петра Франка авторства Наталі Тихолоз ґрунтується на історичних фактах, архівних документах, містить ілюстрації – меморіальні фотографії.

Фото – пресслужба Львівської ОДА

«Петро Франко здійснив неоціненний внесок у становлення української державності, авіаційну, видавничу та дослідницьку справу, розвиток спорту, молодіжного руху, хімічної науки та музейної справи. І ми усі маємо знати про це набагато більше. І завдяки книзі Наталі Тихолоз – тепер маємо таку можливість», – відзначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Авторка розповіла, що її книжка – насамперед про людину, яка зуміла знайти свій власний шлях у житті, яка зуміла вийти із слави і тіні свого батька і знайти самого себе. «І це дуже важливо», – підкреслила пані Тихолоз.

Фото – пресслужба Львівської ОДА

За її словами, книга ознайомить з відомостями «про великий рід Франків, який починається і закінчується не лише на Іванові Франкові», а зокрема – про всебічно надаровану особистість Петра Франка, який, відзначила Наталя Тихолоз, «чим би не займався – завжди робив із цього великі справи».

Раніше ми писали, що режисер Влад Троїцький – засновник незалежного театру «Дах» і міжнародного фестивалю «Гогольфест», лавреат Шевченківської премії 2020-го року – викладатиме у Львівській академії мистецтв.

Leave a Reply