На Вінниччині відбудеться фестиваль художніх промислів

365
Буша. Фото – ілюстративне, з відкритих джерел

Цієї суботи, 3 липня, у селі Буші Ямпільського району Вінницької області пройде фестиваль «Подільський оберіг».

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на директорку Державного історико-культурного заповідника «Буша» Ірина Захарчук.

«Головною метою «Подільського оберега» є відродження та збереження багатовікової традиції подільських каменотесів та розвитку художніх промислів. За роки його проведення створено унікальне явище – Бушанський музей скульптури просто неба. На його території встановлено понад 300 скульптур із каменю-пісковику, виготовлених учасниками пленерів, які відтворюють образи учасників і героїв оборони Буші, історичні постаті, літературні персонажі козацтва, інші образи української міфології та історії», – цитує «Укрінформ» пані Захарчук.

За словами директорки заповідника, тематика цьогорічного фестивалю присвячена тридцятиліттю незалежності України.

Ірина Захарчук відзначила, що з 21 червня на території музею триває мистецький пленер, започаткований ще 1986 року. У ньому беруть участь скульптори-каменотеси з різних куточків країни, а також ткалі, художники та гончарі; загалом – 18 майстрів.

Їхні роботи покажуть на завтрашньому фестивалі. Крім цього, гості заходу зможуть узяти участь у майстеркласах з гончарства, ткацтва та малярства.

«Подільський оберіг» передбачає також і музичну частину. Хедлайнером є гурт «Пан Карпо».

Раніше ми писали, що у Кам’янці-Подільському відбудеться міжнародний фестиваль оперного мистецтва й класичної музики.

Leave a Reply