Довкіль фестивалю «Файне місто» збурився релігійний скандал

434
Із виступу гурту «Батюшка». Фото – «Суспільне | Культура»

Музичний фестиваль «Файне місто», що відбувався з 27 липня до 1 серпня неподалік Тернополя, потрапив у скандал»: польський гурт «Батюшка» використовував під час виступу християнську символіку. Мер Тернополя назвав такі дії антихристиянськими.

Про це пише Євгеній Морі для видання «Суспільне | Культура» з посиланням на допис міського голови Тернополя Сергія Надала в соцмережі «Facebook».

На виступі 31 липня учасники гурту «Батюшка» були у священицьких ризах, запалювали церковні свічки, виносили ікону Божої Матері, а посеред сцени бовваніла домовина.

Сергій Надал написав, що згаданий польський колектив є антихристиянським, а отже організатори фестивалю мусять перепросити в тернополян. Він зазначив, що з оргкомандою «Файного міста» проведуть бесіду за присутності представників правоохоронних органів.

«Або організатори зобов’язуються проводити фестиваль «Файне місто» без антихристиянських гуртів, символів, без участі гуртів з Росії , або не проводитимуть його взагалі», – підкреслив міський голова Тернополя.

Нагадаємо, раніше на «Файне місто» приїхали російські гурти, і міськрада Тернополя навіть зверталася до Служби безпеки України. Втім, перебування музикантів із Російської Федерації на території нашої держави правоохоронці назвали законним.

Leave a Reply