У прокат виходить фільм про наймолодшого сина Івана Франка

28

У кінопрокат в Україні 8 лютого виходить фільм «Інший Франко» про наймолодшого сина українського письменника Івана Франка.

Як розповів кореспондентові Укрінформу директор музею «Дім Франка» Богдан Тихолоз, Петро Франко є знаковою постаттю в українській історії.

«Петро Франко – знакова і водночас напівзабута постать української історії та культури. Його доля – не зарубцьований шрам на зламаному хребті українського ХХ століття. Його діяльність – кипучий вулкан енергії праці і чину. Його спадщина – ще не осягнений уповні творчий материк, що сягає від літератури до інженерії, від хімії до кулінарії, від гімнастики до гуманістики… А поза тим, Петро Франко – це перший директор Музею свого батька», – сказав Тихолоз.

Фільм «Інший Франко» був знятий у 2019 році за участю зірок українського кіно — В’ячеслава Довженка, Ірини Кудашової та Ахтема Сеітаблаева. Його прем’єра планувалася ще у 2020 році, але виходить у широкий прокат фільм лише зараз.

Стрічка створена за підтримки Міністерства культури України та Львівського національного музею Івана Франка («Дім Франка»). У зйомках використовувалися артефакти з колекції музею.

В межах промокампанії фільму «Інший Франко» у Львові пройдуть спеціальні покази за участю знімальної групи, науковців, представників ЗМІ та родичів Петра Франка, які брали активну участь у підготовці фільму та консультували акторів і продюсерів.

Відео: ADASTRA CINEMA

Як повідомляв Укрінформ, 2021 року у Львові презентували книгу про наймолодшого сина Івана Франка «Петро Франко: Формула долі. (Життєпис на тлі доби)», авторства франкознавиці кандидата філологічних наук Наталії Тихолоз.

Фото: Дім Франка, Фейсбук-сторінка Інший Франко

ukrinform.ua

Leave a Reply