У Києві завершився цьогорічний «Книжковий Арсенал»

431
Фото – пресслужба Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал»

27-го червня ввечері десятий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» завершився. Програму заходів випало закривати гурту Сергія Жадана «Жадан і собаки».

Про це інформує пресслужба «Книжкового Арсеналу».

Книжковий фестиваль тривав упродовж п’яти днів та зібрав під своїм дахом понад 200 видавців, ілюстраторів, культурних інституцій. Загалом відбулося більш як 300 подій – презентацій, концертів, дискусій, лекцій тощо. Також за п’ять днів роботи «Книжкового Арсеналу» на ньому відбулося 16 виставок.

«Дотримуючись карантинних норм, фізичний простір історичної будівлі Мистецького арсеналу прийняв на 30% менше людей, ніж 2019 року. Проте вперше велику частину подій тисячі людей зі всієї України та світу могли дивитись у безкоштовній трансляції на МЕGOGO за підтримки компанії Visa. Зокрема і в 187 бібліотеках України та світу, де на перегляди трансляцій Фестивалю збирались компаніями», – зазначає пресслужба фестивалю.

З огляду на карантинні обмеження квитки на цьогорічний «Книжковий Арсенал» продавалися винятково онлайн. До пільгових категорій осіб, вхід для яких на територію фестивалю є узвичаєно безкоштовним (ідеться про ветеранів, людей з інвалідністю, дітей до дванадцяти років, музейних працівників і власників карток ICOM), додали й людей із пенсійними посвідченнями. Дитячу ж зону цього року облаштували на подвір’ї комплексу.

«Ми впровадили багато нетрадиційних рішень цього року, робили і продовжуємо робити те, що ніколи не робили до цього червня. Завдяки цим рішенням нам вдалося розвантажити простір будівлі Арсеналу і уникнути скупчень. Відвідувачі і видавці мали більше простору, більше повітря, почувалися вільніше. Ми також зафіксували зворотній зв’язок від усіх і будемо удосконалювати умови участі у Фестивалі на 2022 рік», – зазначає координаторка фестивалю Юлія Козловець.

Фото – пресслужба Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал»

Фокус-тему фестивалю сформулювали так: «Оптимісти Скептики». Її куратором був Ростислав Семків. Запрошений куратор-письменник – Сергій Жадан. Загалом провели 8 кураторських програм, які підготували: Ольга Жук, креативна директорка Довженко-Центру, Оксана Хмельовська, керівниця відділу літературної справи Мистецького арсеналу, Оксана Щур, керівниця літературної лабораторії Мистецького арсеналу, Любов Морозова, художня керівниця Kyiv Symphony Orchestra, Ірина Славинська, виконавча продюсерка Радіо Культура, Юлія Козловець, координаторка Книжкового Арсеналу, Тетяна Родіонова, провідна співробітниця відділу літературної справи Мистецького арсеналу.

В останній день фестивалю оголосили переможців підліткового письменницького конкурсу «Антитвір». Перемогу в ньому здобула 14-річна Ангеліна Гузій з міста Ніжина.

Раніше ми повідомляли, що цьогорічний фестиваль «Книжковий Арсенал» одбувається в гібридному форматі. Чимало заходів є доступними до перегляду онлайн як на ресурсі самого фестивалю, так і на партнерському онлайн-майданчику.

попередня статтяРозпочали премію «Книга року ВВС-2021» вперше на «Книжковому Арсеналі»
наступна статтяУкраїнський симфонічний оркестр переміг у Відні