Депутати пропонують повернути Шухевичу й Бандері звання Героя України

696
Степан Бандера, Роман Шухевич. Фото – з відкритих джерел

У парламенті зареєстровано проєкт постанови, що пропонує Президентові України Володимиру Зеленському надати звання Героя України Тарасові Бульбі-Боровцю, а Степанові Бандері та Роману Шухевичу – повернути його.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Ідеться про проєкт постанови №5721 «Про відзначення 80-річчя створення Української повстанської армії» авторства депутатів од різних фракцій. Він уже оприлюднений на офіційному порталі Верховної Ради України.

«Проєктом Постанови пропонується Президенту України надати звання Герой України Тарасу Бульбі-Боровцю та повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу», – зазначено у проєкті.

Щобільше, документ містить рекомендації Кабінету Міністрів щодо створення організаційного комітету, розробки, затвердження та забезпечення виконання плану заходів з відзначення на державному рівні 80-річчя створення УПА.

Державному комітету телебачення і радіомовлення ж радять «організувати тематичні теле- і радіопередачі та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 80-річчя створення УПА».

Схожі рекомендації документ дає й органам місцевого самоврядування.

Нещодавно мережевий варіант видання «Літературна Україна» публікував невеликий відгук на працю Івана Патриляка «Визвольна боротьба ОУН й УПА «1939-1960 рр.)». Його автор, Сергій Пархоменко-Багряний, відзначає, що ця книжка здатна неабияк полегшити навчання студентам профільних факультетів, та й не тільки їм.

 

Leave a Reply