Фестиваль «Прописи» зробиться мандрівним

611
Зображення – вебсайт Українського ПЕН

Літературний фестиваль для молодих письменників «Прописи», що дебютував цьогоріч в Івано-Франківську, має намір у майбутньому подорожувати й іншими містами.

Про це повідомляє «Укрінформ», посилаючись на віцепрезидента Українського ПЕН і куратора «Прописів» Остапа Сливинського.

«Це невеличкий поки фестиваль, а для нас – радше серйозний експеримент, бо ми в одному форматі спробували поєднати кілька: тут – і літературна резиденція, бо кілька днів наші учасники тут живуть, спілкуються між собою, а ще кожний молодий автор має свого наставника-письменника; також це лекторій, творча майстерня, бо в нас є літературні воркшопи; і це – фестиваль, бо в нас є публічні події, які відкриті для всіх і є безкоштовними. Сподіваюсь, що фестиваль у наступні роки буде розростатись. Також ми б хотіли, щоб цей фестиваль був мандрівним. Можливо, ми знову повернемось до Франківська, але наступного року ми зробимо його в іншому місті», – відзначив куратор фестивалю.

За його словами, «Прописи» мали б стати літературною подією в містах, котрі поки що не мають схожих фестивалів. «Ми свідомо це зробили у Франківську, бо тут немає «Книжкового арсеналу», «BookForum» чи інших великих літературних книжкових подій. Ми хочемо принести і наповнити цим місто», – пояснив пан Сливинський.

«Ще одна наша важлива мета – це з’єднати покоління. Тобто, в нас є лектори-спікери – відомі письменники – і є автори-учасники фесту, а це люди до тридцяти п’яти років, які ще не мають виданих книжок. Нам дуже важливо створити таку атмосферу на фестивалі, щоб усі вони почувались рівними», – додав віцепрезидент Українського ПЕН.

Нагадаємо, цього року «Прописи» відбулися вперше.

Leave a Reply