Вдень бояться народного спротиву: окупанти Мелітополя вночі демонтували пам’ятник Шевченку

63

Російські загарбники прагнуть знищити все українське на окупованих територіях. Вони демонтували пам’ятник Шевченку в Мелітополі.

Джерело: Іван Федоров.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. Він зазначив, що росіяни бояться народного спротиву, тож зробили це вночі.

Окупанти Мелітополя настільки хочуть винищити будь-що українське і силою нав’язати свій «рускій мір», що терор дійшов навіть до пам’ятників, – заявив мер Мелітополя.

Окупанти бояться народного спротиву

Він пригадав, що декілька місяців тому окупанти вивісили на головний флагшток міста свій триколор, проте чомусь зробили це також посеред ночі.

Пізно ввечері, у комендантський час у самому серці міста демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку. Мабуть, на підвал забрали, адже тільки так і можуть розправлятись з неугодними, – наголосив Федоров.

Мер наголосив, що росіяни думають, що, сховавши пам’ятник, вони погасять спротив тисяч жителів, які залишаються в окупації. Проте вже отримують зворотній ефект.

«Наші символи, як і наших жителів не зламати. Герої України – не на папері і не в камені. Вони в наших серцях і серед нас», – додав Федоров.

Як виглядав пам’ятник раніше / Фото Івана Федорова

Як виглядає пам’ятник зараз / Фото Івана Федорова

24tv.ua

Leave a Reply