На кошти з продажу книжки встановлять перший міський компостер у Києві

482

Компанія «Biobin» встановить у центрі Києва перший міський компостер для органічного сміття. Кошти на ініціативу частково будуть виділені із продажів книжки «Кінець епохи потребл*ядства», яку нещодавно видав Інститут майбутнього. Про це повідомили на презентації книжки під час онлайн-дискусії про ековідповідальний бізнес від ГО «Беззайве».

Книжка «Кінець епохи потребл*ядства» присвячена темі свідомого споживання. Вона містить понад 200 кейсів відповідального споживання з усього світу, прогнози для 10 sustainable галузей, порівняння та аналіз трендів відповідального споживання у Європі, Азії, Північній та Південній Америці, Африці, Австралії та Океанії, візію України 2030-х років. Її автори — Яна Лаврик, Андрій Довжанин і Віктор Андрусів.

Частина коштів із продажів книжки піде на підтримку українського стартапу «Biobin». Ця компанія займається популяризацією сортування органічного сміття. Вона розробила спеціальний додаток, який дає підказки щодо сортування й допомагає відстежувати прогрес. Після збору коштів компанія планує встановити в центрі Києва перший громадський компостер.

«Органічні відходи є найбільшою проблемою у сфері поводження з відходами, — коментує Артем Миргородський, засновник стартапу «Biobin». — Тверді відходи можна буде через 50–100 років відсортувати, наприклад, за допомогою роботів, але, коли вони лежать на звалищах разом з органікою, то утворюється понад 100 шкідливих речовин. Ці речовини потрапляють у повітря, воду, ґрунти».

Як зазначає Артем Миргородський, основним завданням зараз є навчитися відділяти органічні відходи, а для цього потрібна інфраструктура. Саме таку інфраструктуру почне створювати команда компанії, зокрема завдяки книжці «Кінець епохи потребл*ядства».

Перший міський компостер планують встановити навесні.

Leave a Reply